"ПЕРШИЙ ХАРКІВСЬКИЙ"
  • ГОЛОВНА
  • ХАРКІВ
  • Суспільство
  • Надзвичайне
  • Економіка
  • Здоров’я
  • Культура
  • Техно
  • Авто
  • ГОЛОВНА
  • ХАРКІВ
  • Суспільство
  • Надзвичайне
  • Економіка
  • Здоров’я
  • Культура
  • Техно
  • Авто
Безрезультатно
Переглянути всі результати
ПЕРШИЙ ❶ ХАРКІВСЬКИЙ
Безрезультатно
Переглянути всі результати
Вгору Економіка

Критичні точки якісного силосування — Економіка

Saltovka опубліковано Saltovka
21.04.2025
в Економіка
0
Критичні точки якісного силосування — Економіка
305
поширень
2.3k
переглядів
Share on FacebookShare on Twitter

Псування знижує якість і кількість кормів. Три продукти гниття ‒ це тепло, кислоти й вуглекислий газ, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Критичні точки якісного силосування:

Related articles

Manitou купує компанію з виробництва робототехніки — Техніка

Horsch розширює лінійку пружинних культиваторів — Техніка

1. Правильно збережений силос не нагрівається. Внутрішня температура бурту має бути не вищою, ніж у день збирання. Перевірити температуру можна зондовим термометром. Зайве тепло ‒ це енергія, витрачена гнилісною флорою, що повинна була бути збережена для споживання коровами.

2. Правильно збережений силос приємно пахне. Мета ‒ достатнє продукування молочної кислоти, і вона не має запаху. Силос повинен мати тільки солодкуватий запах подрібнених рослин. Натомість кислоти псування мають неприємний запах від розпадання поживних речовин корму. Запах є ознакою втрати поживної цінності корму.

3. Добре консервований силос не дає усадки. Ферментативні бактерії перетворюють молекули 6-вуглецевого цукру на 3-вуглецеву молочну кислоту. Втрати відсутні, бо весь уміст лишається в силосі. Молочну кислоту корови легко засвоюють, вона забезпечує всю енергію, що містилася в цукрі.

Під час збирання врожаю його рН ‒ близько 7. Для пригнічення росту гнилісної флори необхідно якомога швидше знизити рН понад 5. Молочна кислота ‒ єдина природна органічна кислота, що здатна зробити це. Гнилісна флора перетворює цукор на кислоти, які мають нижчий рівень рН. За низького pH гнилісна флора легко пригнічує свій ріст.

Коли в силосі утворюються кислоти псування (найпоширеніші з них ‒ оцтова й масляна), втрачається вуглець у вигляді вуглекислого газу, а енергія, яка його утримувала, втрачається у вигляді тепла. Вуглець може утворюватися тільки в результаті розпадання сухої речовини, а не з води. Відповідно під час цього процесу спостерігають усадку. Усадка свідчить про втрати сухої речовини й енергії.

Усадку можна виміряти на стінці силосної ями, щоб розрахувати відсоток втрат. Силос складається приблизно на 1/3 із сухої речовини і на 2/3 ‒ з води. Вода не втрачається під час псування, тому відсоток втрати сухої речовини вищий, ніж відсоток усадки. Якщо силос дає 3% усадки по висоті вздовж стінки силосної ями, а силос містить 38% сухої речовини, то було втрачено близько 8% сухої речовини. Це ‒ місячна втрата корму за рік. Така кількість втрат для силосу, не обробленого силосним інокулянтом, ‒ типова.

Та враховуючи, що більшість природних бактерій ‒ це штами гнилісної флори, втрати можуть бути вищими чи навіть катастрофічними, особливо для люцерни. Оброблення 100% силосу інокулянтами є стандартною практикою для добре керованих господарств, оскільки зберігає більше кормової цінності, ніж вартість продукту, і може запобігти катастрофічній втраті всього бурту.

Раніше ми писали, як забезпечити правильний антагонізм мікроорганізмів для зброджування силосу.

попередня

Використання води ‒ не те саме, що її споживання — Економіка

наступна

«Агропродсервіс» планує збудувати сучасний комбікормовий завод — Економіка

RelatedПуьлікації

Manitou купує компанію з виробництва робототехніки — Техніка
Економіка

Manitou купує компанію з виробництва робототехніки — Техніка

16.05.2025
Horsch розширює лінійку пружинних культиваторів — Техніка
Економіка

Horsch розширює лінійку пружинних культиваторів — Техніка

16.05.2025
У США схвалили технологію виведення свиней, стійких до РРСС — Економіка
Економіка

У США схвалили технологію виведення свиней, стійких до РРСС — Економіка

15.05.2025
Які технологічні тренди перспективні для переробної галузі — Економіка
Економіка

Які технологічні тренди перспективні для переробної галузі — Економіка

15.05.2025
14 травня у Львові стартує Міжнародний форум Poultry Farming — Економіка
Економіка

14 травня у Львові стартує Міжнародний форум Poultry Farming — Економіка

15.05.2025
Торік підприємства на 30,6% збільшили поголів’я кролів — Економіка
Економіка

Торік підприємства на 30,6% збільшили поголів’я кролів — Економіка

15.05.2025

Коментувати post

САМІ ПОПУЛЯРНІ НОВИНИ

  • Захисник із Дергачів загинув під Покровськом

    Захисник із Дергачів загинув під Покровськом

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • Представлена ​​Toyota Corolla за $15 700 — АВТО

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • Zocon випустив нову щітку для малих навантажувачів — Техніка

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • Багаторазовий корабель Stratolaunch подолав швидкість до 5 Махів — АВТО

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • Представлений Hyundai Elexio — АВТО

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • Представлено нову Toyota Corolla Cross 2026 — АВТО

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • Представлена ​​Toyota Corolla 2026 — АВТО

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • Представлена ​​найдешевша Tesla Model Y — АВТО

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • США показали атакуючий безпілотник Red Dragon — АВТО

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • Президент нагородив колишнього працівника ХНУРС «Золотою зіркою»

    305 поширень
    поширення 122 Tweet 76
  • Про портал
  • Реклама
  • Правила користування
  • Політика конфіденційності даних

© 2024 Інформаційний портал "Перший харківський"

Безрезультатно
Переглянути всі результати
  • ГОЛОВНА
  • ХАРКІВ
  • Суспільство
  • Надзвичайне
  • Економіка
  • Здоров’я
  • Культура
  • Техно
  • Авто

© 2024 Інформаційний портал "Перший харківський"